Dag 9: Kandy, een dagje cultuur

Heerlijk, de zon schijnt als we wakker worden! Op naar de Temple of the Tooth. Eén van de, zo niet de belangrijkste tempel in Sri Lanka. Hier ligt een tand van Buddha en dat maakt het een zeer heilige plaats. Het is er dan ook druk met mensen die komen bidden en een bloemenoffer oid komen brengen. Wij lopen mee naar binnen in die hele stoet mensen, terwijl de ceremonie in volle gang is. Geweldig dat je hier als buitenstaander gewoon bij mag zijn! De tempel is echt een van de mooiste tot nu toe, zie foto’s.

We hebben Kumar gezegd dat we wilden shoppen voor de rest van de dag. Daarop nam hij ons eerst mee naar een veel te dure winkel ergens buiten het centrum. Daarna werd zijn geduld op de proef gesteld toen hij ons in het hectische verkeer terug mocht brengen naar het centrum.

Daar aangekomen hebben we eerst wat rondgelopen door de grote warenhuizen. Het is er druk want het is de laatste dag voor kerstmis. We vinden tussen de grote moderne winkels een aardig restaurant in koloniale stijl. En we eten nasi goreng met een gebakken eitje bovenop, bijna net zo goed als thuis.
Op de terugweg naar het hotel bekijken we nog even de lokale markt. Veel groente en fruit. terwijl wij staan te kijken bij een kraam komt er iemand op ons af, voor een praatje dachten we, maar hij wist nog een goede kruidenzaak. Wij volgen hem binnendoor over de markt, als we op een achteraf plek terecht komen tussen 20 geparkeerde tuk-tuks krijgen we nog even een unheimisch gevoel, maar hierachter duiken we het overdekte deel van de markt in en vinden de kruidenzaak. Hier even gekletst bakje thee erbij en de prijzen en de kwaliteit is hier inderdaad stuken beter dan in de eerder bezochte spice garden. Na sandalwoodcrème en spice tea te hebben gekocht, gaan we weer verder, onze “gids” wil ons nog wat andere winkels laten zijn, maar we bedanken vriendelijk en gaan te voet op weg naar het hotel.

Nadat we ons even hebben opgefrist, door een duik in het zwembad, is het tijd om met Kumar richting de Kandy Dancers te gaan. Onderweg heeft Kumar een mindere mededeling voor ons: voor het kerstdiner moet p.p. even $41,- worden bijbetaald bovenop het reeds betaalde halfpension. Daar kan je hier echt minstens een hele week van eten, dus dat lijkt ons wat te gek en bovendien heeft hotel ons niets gezegd toen we er de dag ervoor naar vroegen.

Nou ja, eerst maar naar de Kandy Dancers. Dit is een voorstelling van een uur met traditionele dans. Best amateuristisch allemaal, maar wel vermakelijk.

Teruggekomen in het hotel eerst maar eens bij de receptie verhaal gehaald. Het was volledig onduidelijk, geen menu en geen programma. Wij protesteerden dan ook ernstig en wat ons betreft was rijst en curry op de kamer een prima alternatief. Na veel gesteggel mochten we zonder extra kosten toch aanschuiven. Diner was goed verzorgd, maar zeker geen $41,- p.p. waard. Het dansfeest met de keybordspeler hebben we vervolgens maar even overgeslagen.

Morgen naar Nuwara Eliya, waarvan iedere Sri Lankaan zegt dat het er vreselijk koud is………..

20130102-185941.jpg

20130102-185921.jpg

20130102-185859.jpg

20130102-185456.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>