Dag 8: Kandy, een dagje in de tuin

Gelukkig is het vandaag eindelijk weer lekker weer. Vanochtend zijn we na het ontbijt naar het tropisch regenwoud-park Udawattakele Sanctuary gegaan. Mooi regenwoud, veel apen, weinig vogels en wel bloedzuigers. Mathieu had tabak nodig van Kumar om het bloeden te stoppen.

Vervolgens op weg naar de botanische tuin van Peradeniya. Deze tuin was eerst een Pleasure Garden van de koning en is in de 19e eeuw verder uitgebreid en onderhouden door de Engelsen. Er staan ca. 10.000 bomen uit alle windstreken en er is een orchidee├źnkas. Aan het aantal jonge stellen in het park te zien, is de functie van Pleasure Garden nog steeds niet verdwenen ;-). Wij waren er voornamelijk voor de vogels, die er in overvloed te zien zijn. Direct om de hoek van de hoofdingang bij een vijver spotten we een Stork-billed Kingfisher. Hij zat heel mooi klaar voor de foto :-)
Daarnaast nog 5 nieuwe soorten gespot in deze mooie grote tuin met zijn lanen van grote palmen. Een andere indrukwekkend verschijnsel is de gigantisch grote kolonie Vliegende honden (Fruitbats), zonder overdrijven zijn het er wel 10000.

Na de tuin terug naar het hotel effe douchen en daarna even de stad ingelopen. Wat een pierenpot, vooral het stuk langs de lokale markt richting het meer was hectisch. Wel bij het meer een mooie koloniale pub gevonden in het Queen’s Hotel. Daar tikken we nu even dit stukje onder het genot van een home made ice-tea.

20121224-162845.jpg

20121224-162900.jpg

20121224-162915.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>