Dag 7: Van de regen in de drup tot Kandy

Hè gelukkig, de wereld bestaat nog als we wakker worden ;-). Gisteravond gezellig in de bar gezeten en gegeten met Niels en Veerle uit Eindhoven.

Vandaag stond de rit van Sigiriya naar Kandy op het programma met een tussenstop bij de grottempels van Dambulla. Helaas regent het al sinds gisteravond onafgebroken en dat gaat nog de hele dag zo door. De grottempels hebben we dan ook maar overgeslagen, want al die steile trappen oplopen is niets met dit weer. Voordat je het weet kom je weer veel te snel dicht bij God 😉

Onderweg nog even een batikwerkplaats en -winkel bezocht. De dame in de oranje-zwarte jurk gaf ons uitleg en leidde ons door het hele proces. Uiteraard werden we daarna vriendelijk naar de winkel geleid, want er moest natuurlijk wel wat gekocht worden na deze “gratis” demonstratie. Nou vooruit dan maar, een leuk strandjurkje kon er wel van af. Ze hadden een aantal prachtige wandkleden maar die waren niveautje PC Hooftprijs, met afdingen kwamen we er niet uit.

Later onderweg gestopt bij kruidentuin nr.50. Hier uitleg gekregen over allerlei planten en hun toepassingen. Wij waren natuurlijk gericht op kruiden voor de keuken, zoals nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, vanille en peper, maar het ging al snel de ayurvedische kant op. Gezellig onder onze parapluutjes, ondergingen wij het geheel. Daarna nog een “gratis” massage en toen weer naar de winkel. Tot teleurstelling van onze ayurvedische medicijnman, kochten we alleen nootmuskaat, foelie en kaneel.

Het dreigde dus een beetje de kant op te gaan van een te goedkoop busreisje. Gelukkig spotte Nanna nog een roofvogel in een palmboom, waarop Kumar gelijk de auto parkeerde. Met de kijker was het vanwege zijn kuif gauw duidelijk: Hawk-eagle!
Verder daar nog een mooi rood-zwarte vogel, een Scarlet Minivet gezien.

Aangekomen in Kandy direct naar het hotel vanwege het weer.
In het hotel is een bruiloft aan de gang, althans de voorbereidingen. Best interessant om te zien als het bruidspaar voorgegaan door 4 Kandy-dansers met muziek het hotel binnenkomt. Als het maar niet 3 dagen gaat duren, dachten we nog.
De uitleg van één van de bedienden was geruststellend, maar niet zonder kritiek. De ceremonie was namelijk die van de thuiskomst van de bruid, dwz de bruidegom neemt zijn vrouw in huis. En het aantal gasten in je huis staat voor voorspoed. Dus dat kan je niet in een hotel doen, was zijn mening.

20121224-161824.jpg

20121224-161906.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>