Dag 6: Sigiriya

Vandaag staat de beklimming van de Rots van Sigiriya op het programma. Dit is een oud fort waar vroeger een kasteel boven op de rots stond. Nu zijn er alleen nog ruïnes over die weer zijn en nog steeds worden opgegraven in samenwerking met Unesco.

Helaas regende het ‘s ochtendsvroeg, dus hebben we de beklimming maar even uitgesteld. Tijdens een droge periode even rondgelopen langs de weg, waar we (uiteraard) weer een aantal nieuwe vogelsoorten (o.a. Brown Shrike en Tickell’s Blue Flycatcher) en heel veel mooie vlinders hebben gezien.

Rond een uurtje of 10 zijn we dan toch richting Sigirya gereden. Kumar (onze gids) had een andere gids geregeld die ons tijdens de beklimming alles uitlegde. De klim is ca. 200 meter omhoog. Veelal stenen trappen in kwarts. Op de verticale stukken zijn langs de rots stalen trappen bevestigd en dat levert voor mensen met hoogtevrees nogal wat spannende momenten op. Halverwege zijn een aantal rotsschilderingen van topless dames te zien, zeg maar het schoonheidsideaal van de toenmalige koning met volgens zeggen 500 vrouwen; Mathieu begreep dit helemaal 😉 Het uitzicht bovenop was echt geweldig, de klim was zeker de moeite waard.

Na de lunch zijn we teruggereden naar het hotel, waar we even een relaxte middag hebben gehad. Morgen richting Kandy.

20121221-225214.jpg

20121221-225239.jpg

20121221-225254.jpg

20121221-225312.jpg

20121221-225323.jpg

One Response to “ “Dag 6: Sigiriya”

  1. Henny en Gerard says:

    Lieve Mathieu en Nanna,wat een mooi reisverslag tot nu toe. Bijna jaloersmakend, ik proef de sfeer. en jullie treffen het met de gids, wel veel regen (hebben we hier ook!) Ik volg jullie op de landkaart en we zijn reuze benieuwd naar de bijzondere vogelsoorten. Geniet nog volop.
    Wij wensen jullie warme Kerst en nieuwjaar.Heel speciaal, zeker?n Morgen gaan wij heeeel vroeg op om Frank wat te helpen. 1e Kerstdag zijn we bij Mar en Frank, Maurice en Wilma komen ook- even-
    Graag tot een volgende keer.
    Liefs van ons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>