Dag 23: Colombo, de laatste dag

Vandaag is het tijd om de koffers weer in te pakken en te vertrekken richting Colombo. Kumar staat ons om 10.15 op te wachten. We checken snel uit en bedanken nog voor de hulp die we gekregen hebben met het uitprinten van de e-tickets. Vervolgens rijden we in ruim 2 uur naar Colombo. Op de heenweg stoppen we even voor thee bij Kumar thuis. Kumar is blij z’n vrouw en kleinkinderen te zien, want die heeft hij de afgelopen 3 weken moeten missen.
Na de thee rijdt Kumar ons langs verschillende bezienswaardigheden in de stad, o.a. Het nieuwe Lotus theater en het Witte Huis.

We gaan de vroege middag spits vermijden door tussen 12:30 en 14:30 te shoppen bij Odel en lunchen voor de verandering op de fastfoodplaza bij het warenhuis.
Daarna gaan we naar Barefoot, een winkel waar Nanna over heeft gelezen. Het is inderdaad een leuke zaak met veel mooie stoffen, decoratieve snuisterijen en een theeschenkerij. De prijzen liggen behoorlijk hoger dan bij Odel, je ziet hier dan ook geen Srilankanen. Natuurlijk moeten we nog even langs een gewone supermarkt voor arrack en pickles. Als we uitgeshopt zijn gaan we naar Kumar’s huis, waar zijn vrouw een diner voor ons klaar maakt. We zetten tijdens de thee een fles arrack op tafel met een mooie fooi voor Kumar, die veel te druk is met zijn kleinkinderen. Natuurlijk neemt hij het tussendoor wel in ontvangst.

Het regent dat het giet, maar we maken het gezellig onder het afdak op het dakterras op de bovenste verdieping. De zoon van Kumar heeft beloofd om ons naar het vliegveld te rijden, dus Kumar drinkt ook een drankje mee. Uiteraard eten we rijst met curry van gedroogde vis, maniok en jackfruit. Ze zijn even het bestek vergeten en Mathieu eet rustig verder met z’n rechterhand. Bij elk bord staat keurig een schaaltje water met citroen, dus het zal wel zo horen. Kumar merkt echter de vergissing snel op en regelt bestek voor ons. Is toch handiger.

Rond een uurtje 11 is het tijd om te vertrekken richting vliegveld. Het afscheid is zeer hartelijk.
Ons vliegtuig vertrekt om 2.55 en dan is onze vakantie weer voorbij……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>