Dag 21: Induruwa

Vandaag worden we om 8.00 opgehaald door Kumar, want we gaan een boottochtje over de rivier maken. We rijden hiervoor naar Balapitiya. We stappen hier met zijn tweeën in een 12 persoons motorbootje en gaan de rivier op. Het is een behoorlijk brede monding waardoor de rivier meer iets heeft van een aaneenschakeling van meren. Het is er mooi, we varen hier en daar een stukje door de mangrove, de dichtheid van de begroeiing (boomwortels) is indrukwekkend. We zien weer Purple Faced Leaf Monkeys en nu eindelijk ook watermonitors. Deze grote varanen zijn niet bang uitgevallen en tot dichtbij te benaderen. Qua vogels zien we geen nieuwe soorten meer al stikt het er van de Blue Eared Kingfishers en Common Kingfishers en ook de Striated Heron zien we hier veel.

We gaan nog even aan land op het kaneeleiland en krijgen hier een demonstratie van hoe kaneel wordt gewonnen. Natuurlijk eindigt dit tafereel met de aanschaf van wat kaneelstokjes. Hierna varen we nog wat over het meer en maken een rondje om een eiland met tempel. Als we zeggen dat we daar niet per se aan land hoeven, gaan we weer terug. We hebben nu wel mooi de tijd om hier en daar nog te kijken naar vogels en de grote varanen.

Hierna rijden we naar Bentota waar we nog wat inkopen in de supermarkt en voor de drank gaan we naar de wine store. In de supermarkt verkopen ze namelijk geen alcohol. We kopen wat biertjes en proberen een fles Arrack te kopen voor thuis, maar die is bijna twee keer zo duur als normaal, dus laat maar zitten.

Nanna heeft in de Lonely Planet gelezen dat je bij Wunderbar goed kan eten, dus daar laten we ons heen brengen. Leuke plek met uitzicht op het strand en verse vis in de vitrine. We bestellen Mulligatawny soep (lekker pittig) en met z’n tweeën een hele Para-vis. We krijgen ook nog tomatensalade, (hartig) kokosbrood een een heel schaaltje knoflook erbij, Sri Lankaanse Aïoli:-)
Het is echt superlekker, het beste wat we gehad hebben in die drie weken.

Ook gaan we in Bentota proberen om een snorkeltripje te regelen, maar er wordt ons verteld dat het water te troebel is om dat hier te doen. Jammer, maar in Hikkaduwa zag het er wel erg goed uit, dus we besluiten om daar morgen heen te gaan.

Daarna is het tijd om te relaxen in het hotel. Na het eten worden we op de kamer gebeld door Kumar en hij vraagt of we even naar de lobby komen. Vreemd, is er iets aan de hand? Uiteindelijk blijkt dat hij, samen met nog twee chauffeurs, het muzikale entertainment van de dag verzorgen. Er is een gitaar en Kumar gebruikt de auto als drumstel. Uiteraard is er een beetje Arrack aanwezig en we vermaken ons prima. Beter dan die lullige slangenbezweerder van gisteren in het hotel 😉

Het hotel zit trouwens helemaal vol met Russen, maar die gedragen zich zo voorbeeldig, dat we ons afvragen waar al die verhalen toch vandaan komen………

20130114-085208.jpg

20130114-085230.jpg

20130114-085246.jpg

20130114-085303.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>