Dag 20: Van Mirissa naar Induruwa

Vandaag verhuizen we naar ons laatste stekkie: Induruwa Beach Resort. Onderweg maken we een tussenstop in Galle, waar door de Nederlanders een fort is gebouwd in de VOC-tijd. Het stadje is leuk, er zijn leuke winkeltjes en we ontdekken een prima koffiebar. Een dubbele espresso, dat is weer eens wat anders dan die slappe Sri Lankaanse cowboykoffie. We komen terecht in The Old Mansion, wat ooit een Nederlands woonhuis was. Het is 350 jaar oud en nu hebben ze er een enorme privé collectie met allerlei oude spullen waaronder ook VOC porselein en Delfts Blauw. We bezoeken ook even de Nederlands hervormde kerk, hier zijn veel grafschriften in het oud Nederlands te zien.

Na Galle gaan wij verder richting het noorden. We lunchen onderweg in Hikkaduwa bij Mama’s, een sympathieke tent aan het strand. Van onder de palmbomen zien we het rif liggen en het is duidelijk een snorkel- en duikstek.

Tegen 16u arriveren we bij Induruwa Beach Resort, een groot wit hotel met voor onze smaak iets te veel bewaking bij de poort. Maar de poort gaat open dus we mogen naar binnen 😉
De kamer is fantastisch ruim en het balkon met uitzicht op het zwembad en de zee is prima. Toch zijn we een beetje teleurgesteld als blijkt dat de zee hier nogal troebel is en er niks te snorkelen valt, ook is er in de omgeving van het hotel geen vertier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>