Dag 16: Oudejaarsdag, van Weerawilla naar Hambantota?

Vandaag is het weer verhuisdag, jammer om deze mooie plek alweer te verlaten. Het plan is om naar Hambantota te gaan. Kumar staat om 8.30 weer klaar. Omdat Hambantota maar 25 kilometer rijden is, gaan we eerst langs de randen van Bundala kijken of er nog vogels zitten. In Bundala zelf staat zoveel water, dat het volgens onze jeepchauffeur niet echt veel zin had om naar het park te gaan. We rijden wat rond en stoppen regelmatig, maar zien geen nieuwe vogelsoorten. Wel zien we veel vogels ‘van bij ons’, zoals Grutto’s, Tureluurs en pleviertjes. Deze vogels overwinteren hier, geen verkeerde keuze :-). Onderweg worden we gewenkt door een veehoeder die ons vertelt dat er in de kreek even verderop een grote krokodil ligt. Helaas maakt de krokodil zich snel uit de voeten, zodat we hierna alleen zijn ogen en neus nog in het water zien.

Rond een uur of elf komen we aan bij het Peacock Hotel in Hambantota. Het is een vreselijk groot luxe hotel met veel bewaking voor de deur. Hambantota zelf is één grote bouwput, want er worden een vliegveld, een nieuwe haven en heel veel nieuwe wegen gebouwd. In het hotel krijgen we te horen dat we weer eens een supplement moeten betalen bovenop het halfpension voor oudejaarsavond à $35,- p.p. Kumar stelt direct voor om dan maar meteen naar Mirissa te gaan en dat lijkt ons een prima plan. Dit was toch al niet ons soort hotel.

Onderweg rijden we nog even door het Kalematiya Bird Sanctuary, daar zien we een paar Steenlopers en wat Kemphanen.

Rond een uurtje of 3 komen we in Mirissa aan bij het Sunset Beach Hotel. Het hotel is in verbouwing en onze kamer is bijna af. Gelukkig doet de airco het, alleen de Russische afstandsbediening is even wennen ;-).
Het strand is prachtig en levendig, met veel strandtentjes en nog een paar hotels aan het andere eind van de baai. Iedereen is bezig om zich klaar te maken voor oudejaarsavond. Zo te zien wordt het eerst gegrilde vis eten en daarna dansen. Geluidsinstallaties bij de strandtenten zien er indrukwekkend uit.
De avond verloopt ook zo. We regelen een tafeltje op het strand bij ons hotel en bestellen gegrilde vis, natuurlijk wel eerst even de verse waren geïnspecteerd, zag alle vis op de Blaak er ook maar zo uit! Er is ook Toddy een plaatselijk drankje, een soort palmwijn. Best lekker, maar de avond is nog lang ;-).

Na het eten lopen we over het strand en zoeken een relaxte tent uit. Hier en daar wordt al vuurwerk afgestoken en ook de vreugde vuren op het strand gaan aan. Na twaalf uur gaat het echt los, na elkaar innig gelukkig nieuwjaar gewenst te hebben, storten we ons er vol in. We dansen en hossen bij verschillende tenten. Om een uur of 3 is het mooi geweest en gaan we lekker slapen…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>