Dag 14: Yala

Goed, om 5.00 op, dus. We gaan vandaag een hele dag op jeepsafari in Yala (op advies van Kumar). Om 6.00 staat Sudak met de jeep klaar. Het is eigenlijk een verbouwde pickup met een verhoging met 6 luxe stoelen en een dak, wat een prima safarivoertuig oplevert. Sudak rijdt en wij zitten met z’n drieën bovenin. Het voelt wel een beetje raar om zo door het stadje te worden vervoerd, je hebt steeds de neiging om te gaan zwaaien ;-).

Na een halfuurtje rijden komen we in Yala aan. Sudak heeft een goed oog en hij is ook op vogels gericht. Dit levert verschillende momenten op waarbij vogels in het ochtendlicht mooi van dichtbij zijn te fotograferen. Dit gaat een paar uurtjes zo door, maar als de telefoon weer eens afgaat bij Sudak geeft hij gas. Er is namelijk een eind verderop een luipaard gespot in een boom en daar moeten we heen! Helaas is na een kwartier hobbel-de-bobbel rijden de kat uit de boom gekeken. Gelukkig ziet hij even verderop een paar olifanten, al ver voor dat wij iets door hebben. Eerst steekt een moeder met jong over, daarna komt er nog een “vrouwtje” de bosjes uit. Deze blijft een poosje dicht bij onze wagen staan en blijkt ook nog een jong bij zich te hebben. Best imposant, zo’n groot beest op twee meter afstand! Als er even later nog een paar jeeps komen kijken, vertrekken we maar weer.

Ongeveer halverwege de rit, rond lunchtijd, komen we bij het strand aan. Hier mogen we eindelijk de jeep uit en Kumar heeft lunch geregeld. Wel een beetje vreemd, gebakken kip in een jasje en koude Franse frietjes. De kip is best te eten en de Franse frietjes compenseren we met een heel ananas, die in het derde pakje zit. Bij het strand staat een tsunami-monument en twee funderingen van bungalows die zijn weggevaagd. Dit drukt je toch wel weer even op de feiten, in Sri Lanka zijn binnen 5 minuten 55.000 mensen omgekomen.

Na de lunch gaan we weer op pad. Onderweg krijgen we nog een regenbuitje, maar gelukkig is het een kleintje. Hierna komen de dieren en vogels nog even goed te voorschijn o.a. Sambar Deer, Spotted Deer, krokodillen, een Jakhals en Mongoest. We hebben nog een poosje geprobeerd om een luipaard te zien, maar dat is helaas niet gelukt. Navraag bij Sudak leert dat hij eens in de 3 à 4 ritten een luipaard ziet.

Uiteindelijk hebben we 15 nieuwe vogelsoorten gezien, waaronder een Fish Owl, Indian Robin,Yellow-wattled Lapwing, Hawk-Eagle, Brahaminy Starling en Hoppen.

Om 18u worden we afgezet bij het hotel, echt een lange dag dus. We duiken gelijk het zwembad in en daarna doen we een tukkie. En na het eten eten liggen we om 21:30 weer voor Pampus.

20130101-142254.jpg

20130101-142305.jpg

20130101-142325.jpg

20130101-142338.jpg

20130101-142351.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>