Dag 13: Eindelijk zon!

‘s Ochtends om 6:45 wordt er op de deur geklopt, er is iets te zien in de tuin. Wij komen net onder de douche vandaan en moeten dus eerst even in de kleren, voordat we de deur open doen. Er staat een man/vrouw of 5 bij ons voor de deur naar een Chesnut-backed Owlet te kijken; echt een gaaf uiltje! Nanna’s camera heeft de tocht van gisteren niet helemaal goed overleefd en zit vol met condens, foto wordt dus lastig.
We kijken nog wat rond in de tuin, in de guaveboom zitten nog twee reuzeneekhoorns van de vruchten te genieten. Hierna gaan wij ook ontbijten en vertrekken we richting Sinharaja. Dit is echter ook een regenwoud en het weer ziet er slecht uit. We laten de Blue Mackpie en de kans op een Ceylon Frogmouth maar aan ons voorbij gaan en we boeken om naar een hotel nabij Tissa, Wila Safari in Weera Wila.
Dit is weer best een langer rit, natuurlijk stoppen we af en toe om vogels te kijken. We zien o.a. Een knalgroene Leafbird en onderweg staat weer een olifant langs de kant van de weg.

Bij Weera Wila heeft het net geregend, maar nu schijnt de zon volop. Het hotel ligt aan een meer en daar zitten vogels! Het stikt er van de slangenhalsvogels en de kwakken. We zien er ook de zwart-witte Bonte IJsvogel! Ook zitten er weer ontzettend veel Bijeneters. Alle drie varianten komen hier zoveel voor dat ze de status van Spreeuw beginnen te krijgen, maar ze zijn zo gruwelijk mooi dat we foto’s blijven maken :-).

We zijn superblij met de keuze om hiernaar toe te gaan, het is hier echt genieten. Om dat te vieren en omdat we inmiddels meer dan 100 soorten vogels hebben gezien, drinken we ‘s avonds weer Arrack met Kumar (ondanks dat we om 5.00 uur op moeten).

20130101-141356.jpg

20130101-141428.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>