Dag 11: Nuwara Eliya

Gisteren besloten de Horton Plains niet te doen ivm het wisselvallige weer, dus geen jeep besteld. Rond 8 uur met Kumar richting Hakgala Botanical Gardens vertrokken. Het weer is prima bij vertrek, maar aangekomen bij de tuinen van Hakgala miezert het even, gelukkig zet dit niet door. Het is wederom een prachtige tuin met een geweldige verzameling planten, vooral de grote oude bomen waaronder de Giant Segoia’s, ingevoerd vanuit California en aangeplant in 1893, nu bomen van ca. 30m hoog en 1 tot 2 meter in doorsnede.

We zien hier o.a. Canary Flycatcher en de Kashmir Flycatcher! Achterin de tuin bij de kamfer bomen zien we een groepje Purple-faced Leaf Monkeys, voor ons de derde van de 3 voorkomende apensoorten hier. Het zijn leuke beesten die zich van onze aanwezigheid niks lijken aan te trekken, dus we hebben er best wat foto’s van kunnen maken.

Als we de tuin uitkomen is het na elven en begint het druk te worden met Singalezen die wij maar een beetje raar vinden met hun mutsen en oorwarmers, terwijl we nog in het kort gekleed zijn.

Terug in de auto hebben we zin in een bakje thee. Kumar zet ons hierop af bij het Grand Hotel en gebiedt de mannen in uniform onder de luifel ons het hotel te laten zien en daarna thee te serveren in de tuin. Het is echt een superhotel in koloniale stijl; mooie plafonds, goed onderhouden meubels, daklichten met glas in lood, etc. De ‘tea on the lawn’ voelt erg luxe aan als er een in het smetteloos wit geklede ober met een dienblad vol servies en cake-jes ons komt bedienen. De zon schijn zelfs even, lekker!

Er is nog tijd om boodschappen te doen voor de lunch; deo voor Mathieu en Arrack voor Kumar.

We hebben gelezen dat de King Prawn bijna het beste Chinese restaurant van Sri Lanka is, dus dat lijkt ons wel leuk voor de lunch. We bestellen Hong Kong Beef, Cuttlefish in Black Bean Sauce en Singapore Noodles. Er lekker, vooral de inktvis was ‘close to perfection’ :-).

Na de lunch nog maar even naar het Victoria Park. Helaas geen Tony te bekennen en na een half uurtje begint het echt te gieten. Dan maar naar het hotel, waar helaas geen wifi is. Dan morgen maar weer proberen om het blog bij te werken.

20121228-144931.jpg

20121228-145140.jpg

20121228-145129.jpg

20121228-145639.jpg

5 Responses to “ “Dag 11: Nuwara Eliya”

 1. jenny says:

  Leuke fotoos.Fijn,dat jullie zo genieten!!!Ik kan niet wachten om alle fotoos te bekijken.

  Smok van Jenny

 2. gerard says:

  Hallo Mathieu en Nanna,
  Leuk jullie verhaal en foto’s. Lijkt allemaal fantastisch.
  Hier zitten we inmiddels een dag voor oudjaarsdag. Dus de kerst gehad. Eerst heb ik me bij Frank het schompes gewerkt op maandag voor kerst. Alles in 1 dag. 4 uur begonnen 4 uur klaar. En in een pittig tempo. Henny heeft ook nog 6 uur meegedraaid. Wel samen met de hele crew nog even een kerstborrel. Wat een fantastisch team heeft die goser. Eerste kerstdag bij Marcia en Frank. Maurice en fam op de borrel. Heel gezellig geweest. Tweede kerstdag rustig met z’n tweeen. Morgen zijn we bij Paul en Carin. Ondertussen ook nog afscheid genomen van Tante Tonny. De laatste zus van mijn moeder. 85 geworden waarvan de laatste jaren zonder geheugen. Een trieste dag, maar ook weer een familie bijeenkomst. Ook Oma accepteert dat als een onontkoombaar lot met verlichting voor tante en directe familie. Maar oma’s kringetje wordt steeds kleiner. Hier gaan we weer verder as usual. En op naar een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden, naar we hopen.
  Nog veel plezier en groet ook van Henny,
  Gerard

 3. Veerle en Niels says:

  Hoi Nanna en Mathieu, leuk om even te lezen wat jullie allemaal mee maken, veel herkenbare dingen! Wij zitten nu in Unawatuna, jullie in Mirissa denk ik? Geniet ervan! Groetjes Veerle en Niels

  • Nanna says:

   Hoi Niels en Veerle,

   Allereerst een gelukkig nieuwjaar gewenst. Wij zitten inderdaad in Mirissa. We hebben Hambantota overgeslagen, dus we hebben hier oudejaarsavond gevierd, echt leuk. Geniet ook nog even van jullie vakantie! Groeten Nanna en Mathieu

   • Veerle en Niels says:

    Hoi Nanna en Mathieu,

    Bedankt! Jullie ook (alsnog) een goed 2013 gewenst! Wij zijn inmiddels alweer thuis en wensen jullie nog hele fijne dagen in Sri Lanka!

    Groetjes Veerle en Niels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>